Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sziklakerti növények képes leírás - Sziklakert.tlap.hu
részletek »

Sziklakerti növények - Sziklakert.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sziklakert.tlap.hu » Sziklakerti növények
Keresés
Találatok száma - 10 db
Bodakert kertészet

Bodakert kertészet

Cégünk 2002. óta foglalkozik évelőtermesztéssel, elsősorban viszonteladóknak, árudáknak, kertépítőknek kínáljuk növényeinket, de egyéni vásárlókat is kiszolgálunk egyaránt! Telephelyünk Lakhegyen, Zala megye és Vas megye határán található, Zalaegerszegtől északra 15km-re, Egervár mellett. Kertészetünkben főleg lágyszárú sziklakerti, virágágyi, árnyéki és gyeppótló dísznövényeket, díszfűveket és évelő fűszer és illatnövényeket, továbbá szukkulenseket, cserjéket termesztünk. Fő specialításunk az alacsony növekedésű (sziklakerti) évelők! Saját keverésű földkeverékbe ültetünk, melynek előnye, hogy a növények eltarthatósága könyebb szélsőséges körűlmények közt is. Nem meghajtatott növényeket árúsítunk, melyek vásárláskor gyönyörűek, de 'pillanatnövények', hanem erős, kompakt, megfelelő időszakban virágzó, és évek multán is egészségesen fejlődő dísznövényeket!

Évelők évelő növények táblázatban

Évelők évelő növények táblázatban

Évelők táblázatban. Magyar és Latin név, Magasság, Virágszín, Virágzási idő és a Fényigény feltüntetésével. Tanácsok - tippek a növények gondozásával, ápolásával, kerttervezéssel és kertépítéssel kapcsolatban.

Fűszer és gyógynövények

Fűszer és gyógynövények

Itt azokat a fűszer illetve gyógynövényeket szeretném ismertetni, melyeknek a termesztésével évek óta foglalkozom és tapasztalatom van. Elsősorban évelő növényeket termesztek, kivéve a bazsalikom, amit évről évre újra kell vetni. A családi felhasználáshoz minden fajtából 1-2 bokor fedezi az éves fűszer szükségletet. Gondos szárításukkal a téli fűszer szükséglet is biztosított.

Krókusz - sáfrány

Krókusz - sáfrány

Amint elmúlnak a kemény fagyok, kisüt a nap, és kissé felmelegszik a föld, egyszerre váratlanul kinyílnak a krókuszok sárga, fehér, lila és cirmos virágai. Ezek élénk színeikkel a tavasz hangulatát hozzák a kertbe.

Növényápolás

Növényápolás

Az oldalon található összes cikk a korábban hetente megjelenő, lefűzőmappában gyűjthető "Virágvarázslat" című sorozat leírásait tartalmazza. Ötletek a virágládába, Mit ültessünk a dézsába?, Fák és cserjék nagy edényben, Függőkosarak és virágtartók, Kreatív kertrészletek és még sok minden más.

Növények A-Z ig leirással

Növények A-Z ig leirással

A Botanikus Kert növényeinek listája. A listában betûrendben felsoroljuk a Nyugat-Magyarországi Egyetem Botanikus Kertjében található növény-taxonokat. Jelenleg a fás szárú növények listája készült el. A listát folymatosan kiegészítjük a taxonok leírásával és fényképfelvételekkel.

Süllyesztett sziklakert növényei

Süllyesztett sziklakert növényei

A süllyesztett kert sajátos mikroklímája rendkívül változatos növényvilág betelepítését teszi lehetővé, a szárazságtűrőktől a hűvös, magashegyi klímát kedvelő növényekig. A miniatűr kertbe nagyrészt törpe növésű növények valók.

Sziklakerti évelők

Sziklakerti évelők

A sziklakertek a kert díszei lehetnek, ha gondosan kerülnek kialakításra. Építésükhöz nélkülözhetetlenek az évelő virágok. Ezek előnye, hogy nem igényelnek különleges ápolást, gyorsan fejlődnek és ráadásul nagyon mutatósak.

Tujafélék dugványozásos szaporítása

Tujafélék dugványozásos szaporítása

Késő ősszel illetve télen 10-15cm-es hajtásokat vágok az anyanövényekről, melyeket nedves homokkal kb. 5 cm vastagon megtöltött tálcákba tuzdelek. Mielőtt a homokba szúrnám, incit 5 gyökereztető porba (gazdaboltokban kapható) mártom a sebfelületet. A tálcákat hideg, de fagymentes, magas páratartalmú helyre (pincébe) helyezem el. Tavaszig csak annyi dolgom van, hogy a homokot nedvesen tartom, és világítok nekik.

Hirdetés
Varjúhájfélék bemutatása képekben

Varjúhájfélék bemutatása képekben

A varjúhájfélék (Crassulaceae) a kétszikűek (Magnoliopsida) közé tartozó kőtörőfüvek (Saxifragales) rendjének egyik családja több mint 1300 fajjal. Ezen az oldalon Latin nevek szerint kereshetünk a növények között.

Tuti menü