Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sziklakert Tippek, ötletek, irások képes leírás - Sziklakert.tlap.hu
részletek »

Sziklakert Tippek, ötletek, irások - Sziklakert.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sziklakert.tlap.hu » Sziklakert Tippek, ötletek, irások
Keresés
Találatok száma - 24 db
A kövek helyes kiválasztásáról

A kövek helyes kiválasztásáról

A legtermészetesebb hatás akkor érhető el, ha a kert környezetében fellelhető kőtípusból építed meg sziklakertedet. Klasszikus értelembe vett sziklakert építéséhez Magyarországon a mészkövek alkalmazása a legcélszerűbb, mivel ez a kőfajta a leggyakrabban előforduló kő a természetben.

A sziklakert

A sziklakert

Hegyekben kirándulni igen szép élmény lehet, ezt aki próbálta nem felejti. Az itt szerzett tapasztalat emlékké érése veszi rá az embereket, hogy egy szeletet a hegyből otthon is megvalósítsanak. Hogyan lehet természethű a sziklakertünk?

A sziklakert építéséről egy kicsit többet

A sziklakert építéséről egy kicsit többet

A sziklakert fő alkotóeleme tehát a növény, a másik pedig a szikla. A sziklák, amellett, hogy a környezetet a növény eredeti élőhelyéhez hasonlóvá teszik és esztétikus hátteret biztosítanak, nagyon nagy szerepet játszanak az ide telepített növények mikroklimatikus igényeinek kielégítésében. A magasabb régiókból származó növények érzékenyek a talaj túlzott felmelegedésére, ezt szerencsére a nagyobb méretű kövek megakadályozzák, mivel talajba süllyesztett részük mindig hűvösen tartja a gyökérzetet.

A sziklakert varázsa

A sziklakert varázsa

A legtöbb kerttulajdonosnak az a fő gondja, hogy kicsi helyen hogyan lehetséges minél több növényt úgy elhelyezni, hogy a látvány minden évszakban szemet gyönyörködtető legyen. Hát erre való a sziklakert, benne alacsony termetű, szőnyegszerű vagy párnás alkatú évelő növényekkel, törpe örökzöldekkel.

A sziklakertről

A sziklakertről

Minden ami kertészet! Kertészeti tudnivalók, kertészeti tanácsok! A sziklakertről: Szilakert építése, Növények, évelők, Kövek sziklák, Föld, A sziklakert megfelelő fekvése, növényei, Mi is az a Sziklakert!?

Amit a futónövényekről tudni kell

Amit a futónövényekről tudni kell

A Homeinfo egy olyan csodás site, amelyen keresztül mindezt a segítséget igyekszünk megadni Önöknek az éteren keresztül, akár hol is tartanak az otthonteremtésben. A tervezéstől, a jogi procedúráktól a tervezésen és a kivitelezésen át egészen a berendezésig minden munkafázisban igyekszünk sok-sok tanácsot, ötletet, hasznos információt adni, amelyekkel ez a sok energiával, stresszel és persze kiadással járó folyamat örömteli eseménnyé válhat mindenki számára.

Építsünk mini sziklakertet

Építsünk mini sziklakertet

A sziklakert a természet miniatürizált változata. A kertecskét telepítsük konténerbe, és helyezzük az út mellé, a bejárathoz, esetleg a lakásba, a benne lakó növényektől függően. Kültéri minikerthez szukkulenseket, gyógynövényeket, egynyáriakat is választhatunk. Bentre a törpe növekedésű trópusi növények a legmegfelelőbbek.

Hol érdemes sziklakertet építeni?

Hol érdemes sziklakertet építeni?

Sziklakertet elsődlegesen olyan helyre építsünk ahol ezt a akert adottságai lehetővé teszik. A természetben ilyen növénytársulásokkal elsősorban sziklás területeken, hegyoldalakon, dombok lábánál, de akár sík területen is találkozhatunk.

Japán sziklakert - Wikipédia

Japán sziklakert - Wikipédia

A japán sziklakert, más néven zen kert a japánkert egy fajtája, egy körülzárt, sekély homokdoboz, ami homokot, fövenyt, sziklákat, és néha füvet vagy más természeti elemet tartalmaz. A kareszanszui kerteket gyakran egyetlen ülőhelyről kell nézni. A sziklák általában különféle kínai hegyeket jelképeznek, és azokról nevezik el őket.

Hirdetés
Kert tervezés - sziklakert

Kert tervezés - sziklakert

Föld népei sokféleképpen értelmezik a természet és az istenség kapcsolatát, azonban a Paradicsom létezésében megegyeznek a mítoszok. (A Paradicsom elnevezés a kert jelentésű perzsa paradaisa szóból származik.) A Paradicsom egy kert mely az állati ösztöneiken túllépő, megmentett lelkű halandók jutalma, vagy a harmónia birodalma, ahol az ember a földi kötelékektől megszabadulva kölcsönhatásban élhet az istenséggel, a mindenséggel.

Kerti tippek

Kerti tippek

A kert, a kert kialakítása, sziklakert, évelők, hagymás gumós növényekről, díszfüvekről, cserjék, betegségek és kártevők ismertetése, leírása egyszerűen és érthetően. Az olvasó a növények szaporításától - magvetés, dugványozás - az elrendezésig, és beültetésig tanácsot és ötletet kap. A sziklakert és annak kialakítására, karbantartására és ápolása szintén leírást, segítséget kaphat az oldalra látogató. Külön fejezetben olvashatnak a betegségekről, kártevőkről, azok megelőzéséről és a védekezésről.

Kertkialakítás lejtős területen

Kertkialakítás lejtős területen

A lejtős kertek legfőbb jellemzője, a magasságkülönbség, sokféle érdekes lehetőséget kínál, és változatos kertkialakítást tesz lehetővé. Alábbi összeállításunkban ehhez gyűjtöttünk össze néhány ötletet.

Könyv: Sziklakert - Kertünk növényei

Könyv: Sziklakert - Kertünk növényei

A Kertünk növényei című könyvsorozat hobbikertészeknek ad útmutatót kerttervezéshez, növénytermesztéshez és növényápoláshoz. A könyv bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet, amelyeket a kezdő és haladó kertészek egyaránt sikerrel hasznosíthatnak. A tartalomból: A sziklakert tervezése, Az építőanyagok: kövek, föld és növények, A sziklakert kialakítása, A növények talajigénye, A sziklakert fajtái, Sziklakert kőedényben, Az edények beültetése, Fűszer-csigaágyás építése...

Miniatűr sziklakert

Miniatűr sziklakert

Miniatűr sziklakertet az év bármely szakaszában készíthetünk, de a növényeket mindig tavasszal telepítsük. A kő a miniatűr sziklakertek jellegét legjobban kifejező eszköz, ugyanakkor a sziklakerti növények élettere. A kő és a növény kölcsönhatását szem előtt tartva, elsősorban az arányokra ügyeljünk.

Ötletek sziklakert, virágágy és kerti tó építéséhez

Ötletek sziklakert, virágágy és kerti tó építéséhez

Tanácsok és hasznos ötletek sziklakertek, virágágyak és kerti tavak építéséhez. Miért építsünk sziklakertet? Hová tervezzünk Sziklakertet? Milyen "sziklát" válasszunk?... Ezekre a kérdésekre kapjuk meg a választ.

Romantikus sziklakertek

Romantikus sziklakertek

Ha igazi változatosságot, sürgés-forgást szeretnénk kertünkbe lopni, építsünk sziklakertet! A szikla a kertben az erőt és a nyugalmat sugározza. Épp azért válik elevenné a környezete, ha körbeültetjük növényekkel, amelyek úgy kapaszkodnak fel rá, mint viháncoló gyerekek a szigorú apára.

Süllyesztett kertek - Modern nosztalgia

Süllyesztett kertek - Modern nosztalgia

Aki egy unalmasnak mondható kertben egy kis változatosságra és egyben egy széltől védett pihenőhelyre is vágyik, annak egy süllyesztett kertre van szüksége. Amit ma egyébként süllyesztett kertrésznek mondunk, az a XVII.-XVIII. századi Angliában nem volt más mint, egy hely, ahol gyerekek és felnőttek különböző játékszenvedélyeiknek hódolhattak. Lett légyen az lengőteke, bowling avagy kártyajáték - a mélykert kiválóan alkalmas volt mindenre.

Tuti menü