Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Spirálkert, Fűszerspirál képes leírás - Sziklakert.tlap.hu
részletek »

Spirálkert, Fűszerspirál - Sziklakert.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sziklakert.tlap.hu » Spirálkert, Fűszerspirál
Keresés
Találatok száma - 5 db
A spirálkert gyógy- és fűszernövényei, díszvirágai!

A spirálkert gyógy- és fűszernövényei, díszvirágai!

A gyógy- és fűszernövényes spirálkert kiválóan egyesíti magában a permakultúra főbb alapelveit, mint az energiatakarékos tervezés és kivitelezés, a növények többszintes, emeletes elrendezése hatékony helykihasználás érdekében, és a diverzitás.

Építsünk spirálkertet gyógy- és fűszernövényeknek

Építsünk spirálkertet gyógy- és fűszernövényeknek

A fűszernövényes spirálkert a csigaház és a karfiol szerkezetében is megtalálható spirális mintázatot utánzó, földdel feltöltött, szilárd falakból álló stabil struktúra, amely fokozatosan, a spirál közepe felé kívülről befelé haladva egyre magasabb lesz.

Fűszer és zöldség ágyások kialakítása

Fűszer és zöldség ágyások kialakítása

Amikor egy kertet nem csak dísznövények ültetésére szeretnénk kialakítani, hanem haszonkertnek, fontos a megfelelő tervezés és kialakítás. Sokan úgy gondolják, hogy egy haszonkert nem lehet szép és dekoratív, épp ezért egyre kevesebben ültetnek zöldségeket és fűszernövények a kertjükbe, Pedig ha megtervezzük és kialakítjuk az ágyásokat, egy haszonkert is lehet dekoratív.

Fűszercsiga

Fűszercsiga

Én kis kertet kerteltem... Amatőr kertészkedés - profi szinten (hmmmm) Fűszercsigánk (arisztokratikusabb néven 'fűszerspirál') jelenleg eredeti funkciójától eltérően üzemel: téli virágokat (árvácska és díszkáposzta), valamint hagymásokat (tulipán) ültettem bele, hogy szezonon kívül is pompázzon.

Fűszerspirál

Fűszerspirál

Ha szeretné,hogy kertjében legyen egy illatos sziget,egy olyan hely ami friss fűszerekkel esetleg gyógynövényekkel látja el háztartását a legjobb választás a fűszerspirál. Előnyei többek közt,hogy kis helyen elfér (2-5 m2),fenntartási igénye csekély és a növények jól megközelíthetőek. Lehet önállóan vagy egy veteményeskert részeként is létesíteni.

Tuti menü